Vi kommer under sommaren 2009 att ändra lite i trådlösa nätet:

1) KTHOPEN kommer att bytas till ett annorlunda system med web-inloggning med hjälp av en "nätverkshemlighet" (samma som eduroam). Anledningen till detta är att vi vill komma bort från de inloggningsystem vi använder idag. Dessutom undviker vi att folk sparar KTH-lösenordet i web-browsern. Obs att man kan titta på/skapa sin nätverkshemlighet innan man är inloggad! Länk för det finns på inloggningssidan.

Det gamla systemet kommer att finnas tillgängligt under en längre tid som nätverksnamnet KTHOPEN-OLD tills vi sett att det nya fungerar. En nackdel med det nya systemet är t ex att javascript måste vara påslaget för att det skall fungera.

Vi provar att byta den 9/6 när det fortfarande finns en del folk kvar som kör men  högsäsongen är över.

2) EDUROAM används allt mer nu. Det nät som heter KTHOPEN-WPA kommer däremot att tas bort. Vi kommer att skicka mail till alla som vi ser kör KTHOPEN-WPA men om era användare klagar vill vi förstås att ni berättar att EDUROAM är exakt samma men bättre eftersom det ju fungerar på många andra universitet också. KTHOPEN-WPA tas bort i juli eller början av augusti.

3) För större konferenser som bokas i förväg kommer vi att erbjuda ett tillfälligt SSID - KTH-CONFERENCE. Det slås bara på under konferensen och har ett WPA-PSK (preshared key) inlogging. Beställes via kthlan@kth.se

4) Vi kommer att uppgradera till ytterligare ny version av mjukvaran och i samband med det byta ca 140 basar mot nyare. På tungt lastade platser kommer 802.11n-basstationer att installeras (ett 40-tal platser). Detta kommer att ske under juni-augusti och det kan bli störningar på det trådlösa nätet punktvis under denna tid.

5) Gästkonton för mindre konferenser kommer att fungera som tidigare och fungerar både i KTHOPEN och KTHOPEN-OLD